• +981732205403
  • IRAN - GOLESTAN - GORGAN
slide-071e755
slide-42a4578
slide-f060c63

شارژ کنترلر خورشیدی

در همه سیستم‌های منفصل از شبکه که باتری ذخیره‌کننده انرژی است، شارژ کنترلر یک جزء ضروری محسوب می شود. شارژ کنترلر جریان شارژ و دشارژ باتری‌ها را کنترل می‌کند. شارژ کنترلر، باتری را در مقابل شارژ اضافی و یا افزایش ولتاژ که عمر آن را کم کرده و ممکن است باعث خطراتی نیز شود، محافظت می‌کند. همچنین از تخلیه کامل باتری جلوگیری کرده و سرعت دشارژ باتری را متناسب با نوع باتری و به منظور حفاظت از آن، محدود می‌کند. (دشارژ کردن سریع باتری موجب کاهش عمر آن می‌شود) اگر باتری‌ها به‌طور معمول شارژ شوند، عمر پیش‌بینی شده آن‌ها به‌طور چشم‌گیری کاهش پیدا می‌کند. کنترلرها ولتاژ باتری را بررسی می نمایند و هرگاه که ولتاژ باتری زیادتر از حد شود، جریان شارژ را متوقف می‌کند.این موضوع به خصوص در مورد باتری های sealed دارای اهمیت است .

مراحل عملکرد شارژ کنترلرها

شارژ حداکثری (BULK)

مرحله شارژ حداکثری (BULK):

در این مرحله ولتاژ تا حد ولتاژ BULK (معمولاً بین 14.2 تا 14.6 ولت ) زیاد می شود و بیشترین جریان برای شارژ باطری­ها کشیده می­شود امّا جریان در این مرحله ثابت است و تا ولتاژ باطری ها به 80 الی 90 درصد ولتاژ شارژ کامل برسد ادامه دارد . زمان این مرحله تقریبا نیمی از زمان شارژ باطری می­باشد و بیشترین شارژ باطری در این مرحله اتفاق می­افتد. (در این مرحله ولتاژ متغییّر و جریان ثابت است )

شارژ حداکثری (BULK)

مرحله شارژ کامل (ABSORBTION):

در این مرحله ولتاژ شارژ در حدّ همان ولتاژ BULK باقی می­ماند برای یک زمان معین ( معمولاً یک یا دو ساعت ) تا هنگامی که جریان به کمترین حدّ خود برسد، یعنی باطری به اشباع برسد. انتقال از مرحله­ی­ BULK به مرحله­ی ABSORPTION به آرامی صورت می­گیرد، به دلیل اینکه ولتاژ دو مرحله تقریباً با یکدیگر برابر است . (در این مرحله جریان متغییر و ولتاژ ثابت است )

مرحله شناوری (FLOAT)

مرحله شناوری (FLOAT):

زمانی که مرحله ABSORPTION تمام شد ( معمولاً زمانی است که جریان شارژ به 3 درصد جریان نامی برسد ) ولتاژ تا حدّ ولتاژ مرحله FLOAT ( معمولاً 13.2 تا 13.6 ولت) کاهش پیدا می کند، و باطری ها یک جریان خود نگه دار یا جریانی که از تخلیه باطری جلوگیری می کند از سیستم دریافت می کنند ( در این مرحله هم ولتاژ ثابت است و هم جریان ) .

شارژ کنترلر

(PWM (PULSE WIDTH MODULATION

این شارژ کنترلرها نیز، مانند همه ی شارژ کنترلرها، وظیفهی کنترل شارژ و دشار باتریها را برعهده دارند.

آن ها ولتاژ ورودی باتری را طوری تنظیم می کنند که به آنها آسیبی نرسد. وقتی که آن ها را برای کنترلر شارژ باتری ها بکار می گیرید این شارژ کنترلر لحظه به لحظه با چک کردن میزان شارژ باتری، میزان شارژ (جریان) مورد نیاز را تغییر می دهد یعنی هرچقدر که باتری به شارژ کامل نزدیک می شود میزان جریان شارژ هم کم می شود.

 

اساس کار به این صورت است که این شارژ کنترلر مانند یک کلید هوشمند عمل می کند، یعنی با سنجیدن میزان جریان موردنیاز برای شارژ باتری قطع و وصل می شود تا آن جریان را تامین کند.


تفاوت این شارژ کنترلر با انواع قدیمی در هوشمند بودن آن است. شارژ کنترلر های قدیمی مانند یک کلید بودند و فقط عمل قطع و وصل را انجام می دادند ولی PWM مانند یک کلید هوشمند عمل کند یعنی با نمونه برداری از میزان شارژ باتری علاوه بر اینکه میزان عرض پالس را معلوم می کنند میزان سرعت قطع و وصل شدن پالس را هم مشخص می کنند.

شارژ کنترلر

(MPPT (MAXIMUM POWER POINT TRACKING

همانطور که از اسم این شارژ کنترلر ها پیداست این مدل از شارژ کنترار ها دنبال کننده توان ماکزیمم هستند.

 

اساس کار این شارژ کنترلرها به این صورت است که آن ها خروجی DC پنل خورشیدی را گرفته به سیگنال AC با فرکانس بالا تبدیل می کنند، سپس این سیگنال AC را به ترانسفرماتور می دهند تا به ولتاژ و جریان دلخواه تبدیل کند، سپس سیگنال AC را به DC مورد نیاز برای شارژ باتری، راه اندازی موتور DCو پمپ AC تبدیل می کند تا بیشترین توان را استفاده کرده باشد.